Ara
Close this search box.

Kestanepazarı GSK “57. Alay Vefa Yürüyüşü”nde…

Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği “57. Alaya Vefa Yürüyüşü” binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. 100. yılında yurdun dört bir tarafından gelen 25.000 kişi 57. Alay Vefa Yürüyüşünde buluştu. Yürüyüşte Kestanepazarı Eğitim Kurumları ve Kestanepazarı Gençlik ve Spor Kulübü’nü temsilen öğrencilerimiz de yer aldı.

Gece yarısından sonra başlayan program, Kur’an Tilaveti, Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden bir demet, açık hava konferansı, ilahiler, çorba ikramı, kına ve Çanakkale Tiyatrosu ile devam etti.

Yürüyüşün başladığı Kocadere Köyü kırsalında kurulan kamp alanında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile binlerce kişi bir araya geldi. Burada ‘çifte ezan’ ve Yasin-i Şerif okunmasının ardından binlerce kişi sabah namazında saf tuttu.

Programa öğrencilerimizle birlikte katılan, Kestanepazarı Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Ali Koç, bu yürüyüşün tarihimiz ve ecdadımızla buluşma açışından çok önemli olduğunu vurguladı. Koç, şunları söyledi: “Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın organizesiyle 57.Alay Vefa Yürüyüşü; Biriz, Beraberiz, Bütün Gençlik Çanakkale’deyiz… Programına İzmir’den Gençlik Merkezleri ile birlikte 12 Otobüs katıldık. Kestanepazarı Öğrenci Yurdumuzdan 34 Lise son sınıf ve Kestanepazarı Tiyatro Kulübünde 3 yıldır görev yapan öğrencilerimiz (15 kişi) Lise 2-3 lerden 8 kişi toplamda 57 kişi ile temsil ettik (Kestanepazarı Eğitim Kurumlarından 57. Alay vefa yürüyüşüne 57 kişilik ekiple katıldık). 100 yıl önce Çanakkale’de atalarımızın vatan savunması için zor şartlarda mücadele ettiği tepeleri ve Çanakkale Kara Savaşlarının yapıldığı cepheleri kardeşlerimiz yürüyerek görmüş oldular. Yaklaşık 29.000 adımla yürüdük. Programda 25.000 gencimizi İstanbul Fatih Mehteran ekibi gençlerimizi coşturdu. Ankara Tasavvuf Musikisi Ekibi çeşitli makamlarda selâlar okudu. Arkasından Prof. Dr. Mehmet ÇELİK hoca günün anlam ve önemi ile ilgili Konferans verdi. Çanakkale’de bu güne kadar kaleme alınmayan konuları konuştu. TİYATRO gösterisi sergilendi. Ülkemizde ve Dünya’da Mazlumların yardımına koşan KIZILAY gece buğday Çorbası ikram etti. Sağlık Bakanlığı Ambulansları Emniyet Mensupları gece gündüz hizmet verdiler. ÇAYKUR gece boyunca Çay ikramı sundu. Doğu Avrupa’dan, Balkanlardan, Ortadoğu’dan, Orta Asya’dan, Osmanlı Coğrafyasından birçok ülkeden ve 81 İlimizden Gençlerimizin katılımı ile 25.000 üzerinde gencin katılımı ile yürüyüş sabah namazının cemaatle kılınması ile birlikte 06:30’da 57.alay Vefa Yürüyüşü başladı Yaklaşık 4 saat sürdü 11:00 de Tören Alanına Conk Bayırına ulaşıldı.”

Yaklaşık 29.000 adım süren yürüyüşe Balkan ülkelerinden gelen gençler, öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.

Kestanepazarı 57 Alay Vefa Yürüyüşünde 25 Nisan 2015 (4)
Kestanepazarı 57 Alay Vefa Yürüyüşünde 25 Nisan 2015 (97)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Yazdır

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir